Jeg har alltid jobbet med å få et godt og sunt kosthold, men det er ikke alltid så enkelt å få til i praksis. Spesielt ikke hvis man er kresen i matveien. Salat og grønnsaker er viktig i et sunt kosthold, men har du sett hvor mye grønnsaker man må spise for å holde seg innenfor retningslinjene? Det er mye og for en som ikke liker grønnsaker så er det ikke så enkelt å få økt inntaket til et slikt nivå bare med ren viljestyrke.

Kreativ bondekost

Jeg har snakket med mange kostholdseksperter og jeg har lest side opp og side ned om hva som er et sunt kosthold.
Så jeg følte at jeg hadde god kontroll på et rent tekniske, det var det praktiske jeg måtte jobbe med. Hvordan skulle jeg få lagt inn nok grønnsaker uten å skape et kosthold som jeg ikke orket å leve med? Jeg leste forskjellige kokebøker og jeg søkte på nettet. Målet mitt var å få innført grønnsaker langsomt og i mindre mengder i begynnelsen.

Så jeg samlet mange oppskrifter og prøvde dem ut. Først lagde jeg mange små porsjoner så jeg kunne prøve smakene og ikke måtte kaste mye mat hvis jeg ikke likte maten.

Jeg kaller dette kreativ bondekost. Ta det du liker å spise og prøv å legg til flere grønnsaker.

Ingen dårlig samvittighet og god tid

Et sunt kosthold handler også om å jobbe mentalt. Jeg har lagt fra meg den dårlige samvittigheten og det gjør at det blir lettere å lytte til magen. Stress, vonde følelser og annet fører fort til at man spiser mer enn egentlig nødvendig. Så ved å legge fra meg dette så har jeg fått bedre vaner.

Jeg har også skapt mer tid og plass rundt måltidene. Jeg tenner gjerne levende lys og skrur av mobiltelefonen. Fokuset er på familien og på det å slappe av.